ВИЗНАЧЕННЯ РЕАКЦІЙ ҐРУНТУ І ВЕЛИЧИНИ ВІДХИЛЕННЯ ВІД ОСІ РУХУ ПРИ ЙОГО ПРОКОЛІ АСИМЕТРИЧНИМ НАКОНЕЧНИКОМ - Kravets, S.; Suponev, V.; Balesniy, S. (Автомобільний транспорт, 2017)
Під час проколу ґрунту часто виникає необхідність змінювати траєкторію руху. Запропоновано аналітичний спосіб визначення реакцій ґрунту і величини відхилення від прямолінійного руху робочого органа з асиметричним наконечником, який може бути використаний для керування траєкторією під час проколу